مشخصات برنامه
صعود به قله شاه البرز
تاریخ اجرا : ۶ لغایت ۸ شهریور ماه ۱۳۹۹
سرپرست برنامه : رویا قدیمی
مربی برنامه : رویا قدیمی
تعداد افراد شرکت کننده : ۸ نفر
هزینه برنامه : ۳۲۰۰۰۰ تومان
هزینه قاطر: ۱۱۲۵۰۰ تومان
افراد شرکت کننده:
خانم ها: رویا قدیمی، سحر رجبیان
آقایان: حمیدرضا فراهانی، مصطفی محسنی، میثم عابدی، امیر بهاری، آقای کریمی، آقای نجفیان
معرفی:
شاه البرز، نام رشتهکوه و قلهای است در البرز به ارتفاع ۴۱۷۰ متراین رشتهکوه، مرز طبیعی استانهای البرز و قزوین را تشکیل میدهد. دامنهٔ جنوبی آن به درهٔ طالقان از استان البرز و دامنهٔ شمالی آن به درهٔ الموت از استان قزوین مشرف است
قله شاه البرز (Shah Alborz) در منطقه کوهستانی البرز مرکزی واقع شدهاست و درتقسیمات کشور جزو استان البرز و شهرستان طالقان است ولی این قله بسیار نزدیک به مرز سه استان البرز، قزوین و مازندران است به طوری که در بین دو دره طالقان و الموت قرار دارد. شاه البرز را قله طالقان نیز مینامند. مسیر رایج صعود به این قله از جبهه جنوبی است که از روستای حسنجون در شهرک طالقان آغاز میشود.
موقعیت جغرافیایی
شاه البرز بلندترین قله از خط الراس طولانی و شامخی است که در شمال شهرک طالقان و بین دو دره طالقان در سمت جنوب و الموت در سمت شمال قرار گرفتهاست. این خط الراس از جنوب به روستای حسنجون طالقان حسنجون،هرنج،آرتون، بزج و شهراسر، از شرق به ، از شمال به دینه رود، کلان، سیلیکان، اوانک، بالا روچ ، پایین روچ و دره الموت و از غرب به روستای آوه منتهی میشود. شاه البرز از سمت غرب به قله زیورچال میرسد و از جناح شمالی محدود به دیوارهها و سنگهای بلند حدوداً ۶۰۰ متری و یخچالهای دائمی است
مسیرهای صعود:
مسیر یک : طالقان – روستای حسنجون، صعود از یال جنوبی
مسیر دو: الموت ، معلم کلایه ، گرمارود، صعود از دهلیز شمالی
مسیر سه: طالقان ، روستای هرنج ، سی چشمه
توپوگرافی منطقه طالقان :
طالقان از شهرستانهای استان البرز که از غرب به کندوان و از جنوب به هشتگرد و ساوجبلاغ از شمال به رشته کوه البرز ، رامسر و تنکابن و الموت از شرق به شهرستان کرج و از غرب و جنوب غربی به قزوین محدود است.
طالقان در منطقه ییلاقی که در دره بزرگ در میان کوههای البرز قرار دارد طول جغرافیایی ان از شمال شرقی به جنوی غربی حدود ۸۰ کیلومتر و عرض جغرافیایی ان حدود ۱۵ کیلو متر است و حدود ۱۳۰۰ کیلومتر مساحت دارد طول شرقی ان ۵۰ دقیقه و عرض شمالی ان ۳۶ درجه و ۱۲ دقیقه میباشد و ارتفاع ان از سطح دریا ۱۸۵۰ متر میباشد.
شهرستان طالقان از بهم پیوستن چهار منطقه به نامهای شهرک -گلینک -کولج و پرده سر تشکیل شده است روستای حسنجون حدود پنج کیلومتربعد از طالقان قرار دارد .
ویژگیهای خاص:
مسیر صعود به قله شاه البرز از جبهه جنوبی که از روستای حسنجون آغاز میشود یکی از طولانیترین مسیرهای رایج به قلهها در بین قلل ایران است که طولی حدود ۱۸ کیلومتر و اختلاف ارتفاعی حدود ۲۲۰۰ متر دارد. همچنین یال های موازی شمالی و جنوبی و دیواره های ریزشی سمت شمال از ویژگیهای این قله به شمار میرود
دید از قله:
در صورت صاف بودن هوا از فراز قله شاه البرز میتوان منطقه علم کوه را در شمال شرق، قلههای سیالان و خشچال را در شمال غرب و دریاچه سد طالقان را جنوب غرب به خوبی مشاهده کرد.
مهمترین رودخانه طالقان:
شاه رود است
زبان:
زبان مردم این منطقه فارسی و لهجه شیرین تاتی دارند
پوشش گیاهی:
این منطقه بسیار سرسبز و دارای باغات متعدد میوه میباشد وکه شامل سیب و گردو گیلاس گلابی وزرشک کوهی زالزالک و … و درختان چنار و بید و گیاهان علفی دارویی و تزئینی مثل ریواس تره کوهی کاسنی اویشن و …میباشد.
گونه جانوری :جانوران این منطقه خرگوش کفتار گراز شغال گرگ خرس و پرندگان ان عقاب دم جمبانک زاغچه قوش کبک و …
آنتن دهی:
مسیر سه (سی چشمه )در بیشتر قسمت های منطقه همراه اول و ایرانسل آنتن میدهد.
شرح برنامه:
پس از برنامه ریزی ها و هماهنگی های لازم با اعضای شرکت کننده و راهنمای مسیر آقای رضا طاهریان ، روز پنج شنبه ساعت ۱۴:۳۰ از اراک با یک دستگاه ون بسمت روستای حسنجون طالقان رهسپار شدیم .
ساعت ۲۰ به میدان شهید فلاحی طالقان رسیدیم و منتظر آقای طاهریان شدیم ، سپس با ایشان بسمت اداره ورزش جوانان این شهرستان حرکت کردیم ، آنجا ،در مکانی که برای ما در نظر گرفته بودند استراحت کردیم .
روز جمعه ساعت ۴ بیدار باش اعلام شد و ساعت ۴.۴۰ طبق لوکیشنی که داشتیم بسمت روستای حسنجون حرکت کردیم، کنار مزار روستا طبق هماهنگی منتظر قاطرچی شدیم و کوله ها را تحویل داده و پس از گرفتن عکس با تابلوی راهنمای مسیرو مراسم معارفه و نرمش ، ساعت ۵.۳.۰ صعود را آغاز کردیم .
پس از پیمایش ، استراحت و صرف صبحانه در مسیر صعود ،ساعت ۱۰.۵۰ دقیقه به گوسفند سرای دوم رسیدیم و کمپ را برقرار کردیم و وسایل را داخل چادر قرار دادیم، تابلوهای راهنما به خوبی مسیر را مشخص کردند.
با کوله های سبک ساعت ۱۱.۳۰ بسمت قله رهسپار شدیم . ساعت ۱۶ تیم استوار و با اقتدار بر فراز قله با ابهت شاه البرز قرار گرفت . پس از گرفتن عکس یادگاری ساعت ۱۶.۱۵ بسمت پائین حرکت کردیم . نهایتا ساعت ۱۹.۴۵ به چادرها رسیده و به استراحت پرداختیم ، در طول مسیر آب چشمه وجود دارد.
روز شنبه ساعت ۷.۳۰ کوله ها را تحویل قاطرچی داده و بسمت روستا رهسپار شدیم ، ساعت ۱۲.۴۵ به روستا رسیده و کوله ها و وسایل را داخل ماشین گذاشتیم و بسمت اداره ورزش و جوانان حرکت کردیم در آنجا همنوردان آبی به سر و روی خود زدند و لباس تعویض کردند و ساعت ۱۴:۳۰ پس از صرف ناهار و بستنی که شیرینی همنوردانی که ۴۰۰۰ اولشان بود، بسمت اراک حرکت کردیم و ساعت ۱۹.۴۵ اراک رسیدم .
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد 🙂