مشخصات برنامه
صعود یک روزه به قله سنبران
تاریخ اجرا : تاریخ ۲۸ خرداد ۱۴۰۰
سرپرست برنامه : علیرضا میرزاخانی
مربی برنامه : حمیدرضا فراهانی
تعداد افراد شرکت کننده : ۲۱ نفر
افراد شرکت کننده :
خانم ها: حمیده غلامی، هیلدا رضایی، سادات بنی جمالی، مریم رجبی، مریم قاهانی، حدیث ملک حسینی و مریم بنی جمالی
آقایان: مهرداد ناصری، حمیدرضا فراهانی، امیر بهاری، میثم عابدی، مجید لطیفی، احمد جیریایی، بهرنگ البرزی، مجید مرادی، علی فائق نژاد، مصطفی قلی، محمدرضا نامدار، محمد ناعمیان و امیرمحمد فراهانی
معرفی منطقه:
رشته کوه اشترانکوه
اُشْتُرانْکوه مشهور به آلپ ایران رشته کوهی در شرق استان لرستان، جنوب شرقی دورود تا جنوب الیگودرزو یکی از بلندترین رشته کوههای زاگرس است.بلندترین قله این رشتهکوه به نام سنبران به ارتفاع ۴۱۵۰متر است این رشتهکوه سرچشمه یکی از سرشاخه های اصلی رود دز به نام ماربره است که در دوره کوهزایی آلپی جدید ایجاد شده است. این کوه از جمله کوههای جوان میباشد که در حدود ۳۰ میلیون سال پیش ایجاد شده است
قلههای مهم آن از شمال باختری به جنوب خاوری اینهاست: چال میشان، گلگل، گلگهر، سن بران، کوله لایو، میرزایی، فیالسون، لگه، سراب شاه تخت، سوزنی مهرجمال، پیاره دره تخت، پیاره کمندان، ازنادر و کوله جنو.
دریاچه کوهستانی و مشهور «گهر» در رخ جنوب غربی اشتران کوه واقع است.
صعود معمولا در برنامه های دو روزه پیمایش میشود ولی میتوان در یک برنامه سنگین یک روزه نیز صعود کرد.
وضعیت دسترسی به آب و شب مانی:
مسیر پاکوب صعود به قله دارای چشمه های چهارفصل و همچنین یک پناهگاه و چشم های به نام گل گل کنار در ارتفاع ۲۷۰۰ متری و جان پناهی به نام چال کبود در ارتفاع ۳۶۵۰ متری واقع در درهای یخچالی به همین نام که مشرف به قله های مرتفع اشترانکوه سن بران و گل گل است.
آنتن دهی موبایل:
در بیشتر نقاط مسیر صعود دارد.
مسیر های صعود:
برای رفتن به سنبران مسیر های صعود متفاوتی میباشد که رایج ترین آنها از طریق روستای طیان و روستای بیدستانه است.
گزارش برنامه:
طبق برنامه از پیش تعیین شده در ساعت ۱ بامداد از شهر اراک به سمت روستای طیان حرکت کردیم در میان راه سه نفر مهمان داشتیم که به تیم ملحق شدند. با رسیدن به طیان در ساعت ۳ بامداد استارت شروع برنامه زده شد، در ازای هر ساعت پیمایش ۵ دقیقه استراحت داشتیم، در ساعت ۶ صبح به جانپناه گل گل رسیدیم و با ۴۰ دقیقه توقف جهت صرف صبحانه و برداشتن آب مجددا شروع به حرکت از مسیر گرده ماهی کردیم، پیمایش این قسمت با توجه شیب بالا و طولانی بودن مسیر از دشواری های صعود است. در ساعت ۱۰ صبح همگی به جانپناه چال کبود رسیدیم، در اینجا قلل مرتفع اشترانکوه به زیبایی هر چه تمامتر خودنمایی میکنند . برنامه اصلی تیم صعود به قله گل گل بود ولی با رسیدن به چال کبود و اشتیاق نفرات برای رفتن به بام لرستان، بنابر مشورت سرپرست برنامه جناب آقای میرزاخانی با پیشکسوتان و مربی حاضر در برنامه تصمیم بر صعود سنبران شد.
در چال کبود سه نفر از همراهان تصمیم به ماندن در جانپناه گرفتند و سایرین در ساعت ۱۰:۴۵ از مسیر اصلی به سوی سنبران گام برداشتند با رسیدن به خط الراس در مواردی نیاز به درگیری با سنگ ها و استراحت های کوتاه بود ولی علی رغم همه خستگی ها تیم همچنان پر انرژی حرکت میکرد و سرانجام در ساعت ۱۳ بر بلندای سنبران زیبا ایستادیم، پس از گرفتن عکس یادگاری و تجدید قوا در ساعت ۱۳:۴۰ از طریق قیف سنبران در مسیر فرود قرار گرفتیم، فرود از مسیر قیف با توجه به شیب زیاد نیازمند دقت کافی و در برخی موارد درگیری با سنگ میباشد .
پس از دو ساعت به چال کبود برگشتیم و با صرف ناهار و استراحت در ساعت ۱۶:۳۰ از مسیر گرده ماهی و دره بیدستانه به پیمایش برای بازگشت ادامه دادیم، دره دارای چندین چشمه در مسیری زیبا و انتهایی سنگلاخی است. با رسیدن به ماشین در حدود ساعت ۲۱:۳۰ این برنامه سنگین ولی پر خاطره به پایان آمد.
با تشکر از همراهی و همدلی همه دوستان
تهیه گزارش: مریم بنی جمالی
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد 🙂