مشخصات برنامه
صعود زمستانی یک روزه به قله کول جنو (از مسیر تیغه ها)
تاریخ اجرا : ۹ بهمن ماه ۱۳۹۹
سرپرست برنامه : رضا نجیمی
مربی برنامه : –
تعداد افراد شرکت کننده : ۴ نفر
افراد شرکت کننده :
خانم ها: –
آقایان: مصطفی محسنی، احسان احمدی و میثم عابدی
معرفی منطقه:
قله کولجِنو یا کولجِنون با بلندای ۳٫۸۵۰ متر، شرقیترین قله بر روی خطالراس اشترانکوه در شهرستان ازنا است. صعود به این قله در زمستان نیازمند مهارتهای کافی در زمینهٔ کوهپیمایی و سنگنوردی است ( انتخاب مسیر صحیح برگشت بخصوص در زمستان لازمهی داشتن دقتی بالا و استفاده از Gps را طلب میکند) و همچنین به دلیل یخچالهای وسیعی که در مسیر وجود دارد تسلط کافی کوهنورد به تکنیکهای برف و یخ و عبور از یخچال را میطلبد.
شرح گزارش برنامه:
پس از بررسی های به عمل آمده از شرایط منطقه و شرایط جوی از سایتهای هواشناسی و انتخاب افراد شرکت کننده توسط سرپرست، تصمیم به اجرای این برنامه گرفتیم.
ساعت ۰۰:۰۰ بامداد پنجشنبه ۹ بهمن ماه،اراک را به مقصد روستای کمندان ترک کردیم و در ساعت ۲:۰۰ به روستای کمندان(کارخانه اب معدنی) رسیدیم .پس از آماده شدن اعضا، ساعت ۲:۳۰ از ابتدای مسیر پاکوب،اول دره با ریتمی آهسته شروع به حرکت کردیم،ابتدای مسیر برف کوبی به صورت ملایم انجام شد.
حرکت در زیر نور مهتاب صحنه های حیرت انگیزی از کوههای با صلابت اشتران کوه را تداعی میکرد، پس از رسیدن به چشمه بهادر و استراحتی کوتاه،مسیر را از دره هزار بهمن یال منتهی به پناهگاه در پیش گرفتیم .
پس از طی کردن اندکی از مسیر با حجم برف زیادی روبرو شدیم که برای حفظ ذخیره انرژی افراد هر ۱۵ دقیقه سرقدم عوض میشد .
در انتهای یال منتهی به پناهگاه با سطح یخ زده برف مواجه شدیم که با رعایت نکات ایمنی از آن عبور کرده و ساعت ۷:۴۰ دقیقه داخل پناهگاه زنده یاد کامران سلیمانی رسیدیم .
پس از استراحت کوتاه و صرف صبحانه و تجهیزشدن افراد به لوازم فنی ،ساعت ۸:۵۰ دقیقه پناهگاه را به مقصد قله ترک گفتیم.
پس از عبور از شیب های بهمن گیر پشت پناهگاه رفته رفته با باد حدود ۲۰ کیلومتر مواجه شدیم که قبلا آن را توسط سایت های هواشناسی پیش بینی کرده بودیم و این امر شرایط برف کوبی را سخت و سرعت تیم را کند تر میکرد.
در ساعت ۱۰:۳۰ دقیقه به ابتدای تیغهها رسیدیم و مسیر قله را در پیش گرفتیم.
قسمتهایی از مسیر تیغه کاملا یخزده بود،و با رعایت کامل نکات ایمنی با تشخیص سرپرست و مشورت با اعضا و صرفهجویی در زمان تصمیم بر این شد که بدون ثابت گزاری به صعود ادامه دهیم،پس از گذر از تیغه های زیبای کلجنو نهایتا در ساعت ۱۳:۳۰ بر بلندای قله ایستادیم.
پس از استراحتی مختصر و ثبت لحظات در نهایت ساعت ۱۴:۱۵ دقیقه مسیر شست خدا را برای فرود در پیش گرفتیم.
از ابتدای مسیر با حجم بسیار زیاد از برف روبرو شدیم.پس از عبور از نقاط بهمن گیر مسیر،با رعایت نکات ایمنی ساعت ۱۵:۲۰ دقیقه به چالسیاه رسیدیم؛مسیر پناهگاه را در پیش گرفتیم و برای ساعت ۱۶:۴۵ به پناهگاه رسیده و پس از صرف ناهار و اندکی استراحت مسیر کمندان را در پیش گرفتیم.
با همت بچههای تیم ساعت ۱۹:۳۰ دقیقه به روستای کمندان رسیده و به سمت اراک رهسپار شدیم.
این صعود را تقدیم میکنیم به روح همنوردان عزیز حادثه سال ۹۶ کول جنون.
اولین های صعود زمستانی کول جنو :
اولین صعود زمستانی مرحوم ناصر خوشه چین در سال ۱۳۶۲ اولین صعود زمستانه یک روزه کول جنو توسط (استاد محمد جلالی، سعید رحمتی ، مهدی عابدی ، حسین شریفی.)
صعودهای زمستانی و سرعتی احتیاج به ممارست و تمرین و تجربه دارد این دسته صعودها می تواند برای کوهنوردان بسیار خطرناک باشد و نباید عمومیت پیدا کند.
مشاهده ویدئو:
میتوانید این ویدئو را از رسانه ذیل و یا از طریق کانال آپارات باشگاه کوهنوردی شاهین اراک
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد 🙂