مشخصات برنامه
صعود زمستانه یک روزه قله ازنادر (از مسیر تیغه های شمالی_یال کول کول)
تاریخ اجرا : ۲۴ بهمن ماه ۱۳۹۹
سرپرست برنامه : رضا نجیمی
مربی برنامه : –
تعداد افراد شرکت کننده : ۳ نفر
افراد شرکت کننده :
خانم ها: –
آقایان: مصطفی محسنی و احسان احمدی
قله ازنادر با ارتفاع ۳۷۵۰ متر یکی از قله های اصلی خط الراس اشترانکوه در محدوده شهرستان ازنا و روستای کمندان می باشد .
مسیر شمالی صعود این قله معروف به یال کول کول خط الراسی فرعی می باشد که یکی از سخت گذر ترین مسیرهای صعود در بین قلل اشترانکوه محسوب می شود که صعود های اندکی روی آن انجام شده است.
پس از برسی های به عمل امده از شرایط منطقه و شرایط جوی و شناسایی این مسیر که قبلا در تابستان همان سال انجام شده بود و انتخاب نفرات، با هماهنگی با باشگاه ، ( کمیته فنی و مدیریت ) تصمیم به صعود این قله زیبا و چالشی گرفتیم.
ساعت:۲۲:۳۰ اراک را به مقصد روستای کمندان ترک کردیم ودر ساعت ۰۰:۰۰ در روستای کمندان مستقر شدیم.پس از اماده شدن اعضا حرکت خود را از ابتدای یال روبروی روستای کمندان(یال قرار گرفته در کارخانه اب معدنی) آغاز کردیم،پس از ۳ ساعت پیمایش به ابتدای تیغه ها رسیدیم ،پس از اندکی استراحت و تجهیز شدن به ابزار فنی به راه خود ادامه دادیم،در مسیر، تیغه ها و گرده های زیادی صعود میشد که با یخ زدگی مسیر همراه بود که این موضوع کار مارا سخت تر میکرد.
خورشید خود را کم کم نمایان میکرد و به ما انرژی میداد،قله کل جنو از دور منظره منحصر به فردی داشت ،حدودا ساعت ۶:۳۰ صبح را نشان میداد که اولین کول مسیر صعود شد که نیاز به فرود ۲۰متری با طناب داشت، که از یک حلقه طناب ۵۰ متری جهت فرود و ثابت گزاری مسیر بهره جستیم.
پس از استراحتی مختصر و خوردن تنقلات ادامه مسیر را پیش گرفتیم،برف در قسمتی از مسیر سفت و در قسمتی دیگر کاملا نرم بود که نیاز به برف کوبی داشت،هوا بسیار عالی بود و با ریتمی منظم به پیمایش ادامه میدادیم و کول های سنگی مسیر را یکی پس از دیگری پشت سر میگذاشتیم.
ساعت ۹:۴۵ بود که به اخرین کول منتهی به قله که با فرود تقریبا ۱۰ متری همراه بود رسیدیم، پس از ثابت گزاری مسیر و فرود این قسمت، یال اصلی قله را در پیش گرفتیم که با همت اعضا راس ساعت ۱۱:۵۵ بر فراز قله زیبای ازنادر ایستادیم،دریاچه گهر از دور نمایان بود و صحنه زیبایی را تداعی میکرد.
پس از در اغوش کشیدن یکدیگر و ثبت خاطرات، مسیر صعود را برای برگشت در نظر گرفتیم.این قله دارای بهمنهای خطر ناک حین فرود است،به همین دلیل مسیر کول ها را برای برگشت انتخاب کردیم
در حین برگشت از مسیر و جمع اوری ثابت گزاری ها،از ۵ کارگاه (بلوک سنگی)و استفاده از دو حلقه طناب ۵۰ متری جهت فرود از مسیر کول ها بهره جستیم که نهایتا ساعت ۲۱:۳۰ در روستای کمندان مستقر شده و برنامه به پایان رسید.
ذکر این نکته ضروری است که صعود با این روش نیازمند داشتن آمادگی فنی و روحی زیاد میباشد و در شرایط خاصی قابل اجرا است و انجام آن به افراد توصیه نمی شود
فاکتورهای مهم در صعودهای استقامتی ،سرعتی، زمستانی
۱- تمرین مشابه با صعودی که قرار است انجام پذیرد
۲- آمادگی جسمانی بالا و روحیه و انگیزه لازم
۳- آمادگی روبرویی با هر گونه مشکلی
۴- هماهنگی نفرات از هر لحاظ با یکدیگر
۵- همراه داشتن تمام وسایل و سبکبار بودن(وسایلی که حیاتی هستند)
۶- همراه داشتن مایعات گرم و تجهیزات فنی لازم
۷- گرفتن هوا از سازمان هوا شناسی
۸- انتخاب مسیر کم خطر و قبلا پیموده شده و آشنایی با منطقه مورد نظرو قله
۹- تعداد نفرات حداقل سه نفر برای صعود
۱۰- عدم اصرار در رسیدن به هدف در شرایط نا ایمن
تا حد ی پیش بروید که توان بازگشتن را باقی بگذارید و…
با آرزوی اجرای برنامه های موفق برای تمامی دوستان
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد 🙂
درود و خداقوت
چنین گزارش خوبی کاش عکسهای بیشتری داشت برای نمایش
درود بر شما، فیلم این صعود در کانال آپارات منتشر شده میتوانید ملاحظه فرمایید