مشخصات برنامه
صعود به قله سنبران
تاریخ اجرا : ۳ و ۴ بهمن ۹۹
سرپرست برنامه : –
مربی برنامه : –
تعداد افراد شرکت کننده : ۳ نفر
افراد شرکت کننده :
خانم ها: مریم آذری ، شبنم فراهانی و طیبه شیرازی
معرفی منطقه:
اشترانکوه یا آلپ ایران رشته کوهی در شرق لرستان است که در سال ۱۳۴۰ جزو مناطق حفاظت شده کشور قرار گرفته است و دارای قله های بلند و پربرف و دره های عمیق است.
بر روی این رشته کوه، قله های پازن پیر، گل گل، گل گهر، سنبران، فیالسون، میرزایی، پیارو و شاه تخت…….و کل جنو قرار دارد.
بلندترین قله این رشته کوه سنبران با ارتفاع ۴۱۵۰ متر می باشد. در جنوب این قله دریاچه زیبای گهر، در شرق آن روستای دره تخت و در شمال آن روستای تیان قرار دارد. قله سنبران بر روی خط الراس اشترانکوه و امتداد آن شمال غربی- جنوب شرقی می باشد.
گزارش برنامه:
ارتفاع مبدا: ۱۸۰۰ متر
ارتفاع قله: ۴۱۵۰
سطح برنامه: سنگین
در طول هفته و با توجه به هشدار های هواشناسی و بارش های اخیر و طبق آمار هواشناسی با مشورت آقای هاشم نژاد، جمعه و شنبه برای روز صعود انتخاب شد.
جمعه ۳ بهمن ماه
طبق برنامه ریزی انجام شده روزجمعه ساعت ۲:۳۰ صبح از اراک به سمت روستای تیان حرکت کردیم و ساعت ۳:۴۰ دقیقه به روستا رسیدیم ، ماشین را در منزل آقای جوانمرد پارک کرده و پس از چک کردن تجهیزات و آماده شدن ساعت ۴:۳۰ استارت برنامه زده شد.
با توجه به صعودهای زمستانه ای که قبلا صورت گرفته بود، مسیر زمستانه برای صعود انتخاب شد که متفاوت از مسیر تابستانه است و از مسیر جانپناه گل گل فاصله داشت.
پس از پیمایش مسیر روستا و مسیر خاکی به مسیر اصلی رسیدیم؛ با توجه به بارش روزهای گذشته و حاکم بودن هوای سرد ، منطقه پوشیده از برف بود، وزش باد در ساعات اولیه صبح تا حدودی زیاد بود. بعد از دو ساعت و نیم پیمایش برای استراحت و صرف صبحانه ۱۵ دقیقه ای استراحت کردیم. آفتاب طلوع کرده بود و گرمای خورشید انرژی بخش بود، ادامه مسیر برف سنگینی بود، پیمایش را به سمت گرده ماهی ادامه دادیم.
به علت کوله های سنگین، برف سنگینی که در منطقه نسبت به سالهای گذشته وجود داشت و با توجه به اینکه قبل از ما گروهی در منطقه نبود و اگر پیمایشی صورت گرفته بود، وزش باد برفکوبی ها را از بین برده بود؛ برای تقسیم کار و ذخیره انرژی برفکوبی را به صورت نوبتی انجام دادیم و ریتمی آرام و پیوسته حرکت کردیم. در نزدیکی های گرده ماهی کرامپون ها را بستیم، باد شدید، شیب تند شرایط را کمی سخت تر کرده بود. به صعود ادامه دادیم و بعد از توقف های کوتاه مدت ساعت ۱۷:۰۰ به چالکبود رسیدیم.
شب را در پناهگاه استراحت کردیم. بعد از آماده کردن تجهیزات صعود فردا و با توجه به باد شدیدی که از ۱۲شب شروع شد، قرار بر این شد فردا صبح با توجه به شرایط زمان صعود را مشخص کنیم.
شنبه ۴بهمن ماه
بعد از بیدار شدن و صرف صبحانه، به علت باد شدید تایم صعود را به تاخیر انداختیم. استارت صعود به سمت قله ساعت ۹:۱۵ از جانپناه چالکبود زده شد. مسیر قیف به عنوان مسیر صعود انتخاب شد، برف مسیر قیف به شدت زیاد بود و در قسمت هایی وزش باد شرایط را سخت می کرد ولی با ریتم آرام و پیوسته و برفکوبی نوبتی و توجه به ایمن بودن صعود توانستیم صعود موفقیت آمیزی داشته باشیم و ساعت ۱۱:۴۵ بر فراز قله سنبران بودیم، سفیدی کوه های منطقه و دیدن خط الراس باشکوه اشترانکوه و زیبایی دریاچه گهر زیبایی صعود را دو چندان کرده بود. بعد از چند دقیقه استراحت و گرفتن چند عکس یادگاری و با توجه به بررسی شرایط به سمت جانپناه چالکبود حرکت کردیم و ساعت ۱۲:۴۰ به جانپناه رسیدیم.
بعد از استراحت و صرف ناهار آماده حرکت به سمت مسیر برگشت شدیم و ساعت ۱۴ به سمت پایین حرکت و در مسیر گرده ماهی قرار گرفتیم.
وزش باد نسبت به روز قبل خیلی بیشتر و شدیدتر شده بود. با رعایت اصول ایمنی مسیر ادامه دادیم. با توجه به شرایط و زمانبندی تصمیم بر این شد مسیر بیدستانه را برای برگشت انتخاب کنیم، بنابراین بعد از پیمایش بخشی از گرده ماهی به سمت بیدستانه تغییر مسیر دادیم و وارد دره شدیم و بعد از گذر از آن ساعت ۱۸:۴۰ دقیقه به روستای بیدستانه رسیدیم و در نهایت ساعت ۲۱:۴۰ با رسیدن به اراک برنامه صعود به پایان رسید.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد 🙂