مشخصات برنامه
صعود به قله ناز و کهار
تاریخ اجرا : ۱۸ تیر ۱۴۰۰
سرپرست برنامه : علیرضا میرزاخانی
مربی برنامه : فراهانی ــ فرضی ــ عبدلی _ لطیفی
تعداد افراد شرکت کننده : ۲۹ نفر
افراد شرکت کننده :
خانمها: ساره کائیدانی–فاطمه صمدی ــمریم رجبی ــ اعظم عیدی ــ عاطفه جمشیدی ــ مژده ادریس آبادی ــ بیتا سلیمانی آهوئی ــ هیلدا رضایی ــ مریم بنی جمالی ــ حمیده غلامی
آقایان: حسین اصغری ــ غلامرضا حبیبی ــ مجید احمدی ــ حبیب مقدسی ــ صدیق یاسری ــ عباس فرضی ــ حمید رضا ناصری ــ جواد طالبی ــ امین محمودی ــ حسین فراهانی ــ محمد عبدلی ــ حامد فخرالشعرا ــ عین اله کمانی ــ حسین خدادادی ــ امید عبدالحسینی ــ حمیدرضا فراهانی ــ علیرضا میرزاخانی ــ سیدمسعود موسوی ــ مجید لطیفی
معرفی قله:
قلل دوگانه کهار و ناز واقع در حاشیه شرقی منطقه البرز غربی و در امتداد رودخانه کرج، مرز طبیعی کوهستان طالقان و ساو جبلاغ و آسارا محسوب میشوند
کهار، کوه بزرگ و مرتفعی است که از سمت شمال شرق توسط گردنه سیرابشم به قلل هفت خوانی و کرچان و از سمت غرب به قلل ناز و وارکش متصل میگردد و از شمال به آبادیهای گرآب و گته ده طالقان و از سمت جوب به آبادیهای کلوان و کلها محدود میشود.
قلل کهار و ناز به ارتفاع ۴۰۵۰ و ۴۱۰۸ در منطقه البرز غربی واقع شدهاند. این قلل به طور طبیعی جدا کننده دره جاده چالوس و طالقان میباشد.
جبهه شمالی قله کهار(کاهار) و خط الراس غربی آن کاملا مشرف به منطقه طالقان است و جبهه شمالی خط الراس شرقی آن مشرف به گردنه عسلک و درههای آزادبر و کهنه ده میباشد که در نهایت به روستای گچسر ختم میشود.
در جبهه جنوبی کهار و ناز دو جانپناه وجود دارد. جانپناه قله ناز موسوم به سیادر در ارتفاع ۲۹۰۰ و جانپناه کهار در ارتفاع ۳۴۰۰ متری قرار گرفته است.
همچنین در مسیر جنوبی قلل کرچان و کلاش ویا جانپناهی مخروبه موسوم به کامک وجود دارد.
مسیر صعود به قله:
در جاده کرج – چالوس بعد از پل خواب وارد جاده آسفالته روستای کلوان شده و پس از عبور از کوچه باغها و پل رودخانه به مسیر مالرو و ابتدای یال اصلی قله میرسیم. جهت مسیر اصلی شمال غربی میباشد و با شیبی ملایم ارتفاع میگیریم. در ارتفاع ۳۲۰۰ متری جانپناه کهارجایگاه مناسبی برای استراحت و شبمانی در زمستان میباشد قرار دارد. در نزدیکی جانپناه چشمهای فصلی جاری میباشد. بعد از جانپناه شیب مسیر بیشتر شده و تا یال گرزه نو پیش میرویم. بعد از آخرین شیب به فضای مسطحی که معمولاً دارای برف است میرسیم که هوای سرد همراه با باد شدید آن نقطه زبان زد کوهنوردان میباشد و سپس به قله میرسیم. بر روی قله سطح مسطحی وجود دارد که بیشتر برای شبمانی در تابستان مناسب است ولی در زمستان باوجود وزش بادهای سنگین که ممکن است باعث پارگی چادر شود توصیه نمیشه.
چشماندازقله:
مناظر باشکوهی از قلل دماوند (بام ایران) در جهت جنوب شرقی، آزاد کوه (شاهزاده کج گردن) در جهت شرق، منطقه علمکوه در جهت شمال غربی، شاه البرز و کوهستان توچال در جهت جنوب شرقی در دیدرس میباشند.
درباره روستای کلوان:
روستایی واقع در دهستان آدران از توابع بخش آسارا شهرستان کرج در استان البرز است. اهالی کلوان اکثراً کشاورز و دامدار میباشند. این روستا آب و هوایی بهتر و غیرقابل مقایسهای نسبت به روستاهای همجوار خودش دارد و چون آخرین روستا واقع شده منبع پخش آب منطقه است و هرساله میزبان کوهنوردان داخلی و خارجی بیشماری است که معروفترین این کوهها دو قلهی سر به فلک کشیده و بسیار زیبای ناز و کهار است که جزء معروفترین کوههای کرج میباشد. فاصله تقریبی کلوان تا تهران ۷۰ کیلومتر است.
وضعیت جوی در روز اجرای برنامه:
آسمان صاف و آفتابی، همراه با لکههای ابر و دمای هوای قله با وزش باد ۱۰ تا ۱۵ کیلومتر بر ساعت ۱۰- تا ۱۵- درجه سانتیگراد
وضعیت آب در منطقه:
در زمستان فقط در روستا و در تابستان چند چشمه در مسیر وجود دارد.
وضعیت آنتن دهی تلفن همراه:
در ابتدای مسیر و هنگام عبور از جاده منتهی به روستا آنتن دهی مناسبی وجود ندارد ولی در ارتفاع بالاتر آنتن دهی بهتر میشود.
هوا: نسبتا معتدل همراه با باد ملایم
زمان بندی برنامه:
آغاز برنامه پنجشنبه تاریخ۱۷ تیر۱۴۰۰
ساعت ۲۳/۱۰ ، میدان شریعتی
ساعت ۴/۴۰دقیقه جمعه ۱۸تیر روستای کلوان
پایان: ساعت ۱۹/۴۵ روز جمعه
ساعت ۵/۱۰ بامداد روستا کلوان شروع پیمایش
ساعت ۸/۲۰ جان پناه کهار. صرف صبحانه
ساعت ۹ حرکت از جانپناه کهار
ساعت ۱۱ زیر قله کهار استراحت
ساعت ۱۱/۴۰ بر فراز قله کهار( عکس، ناهار و استراحت)
ساعت ۱۳/۱۰ حرکت به سمت قله ناز
عبور از قله میان کهار ۳۹۱۵ متر
ساعت ۱۴/۳۰ قله میشینه نو
ساعت ۱۵ قله ناز
ساعت ۱۵/۱۵ بازگشت از ناز به سمت روستای کلوان
گذر از قله مخروطی سیادر ارتفاع ۳۲۵۰متر و گذشتن از جان پناه سیادر (ناز)
ساعت ۱۹/۴۵ روستا کلوان انتهای برنامه
ساعت ۱/۳۰ بامداد شنبه ۱۹ تیر پایان برنامه میدان سرداران اراک
مسافت های رفت و برگشت: کل مسافت ۲۴.۳ کیلومتر
رفت تا کهار ۷.۶ کیلومتر با زمان ۵ساعت و ۲۰ دقیقه
کهار- میان کهار- میشینه نو- ناز ۵.۳ کیلومتر با زمان ۱ ساعت و ۵۰ دقیقه
برگشت ناز تا روستا کلوان ۱۱.۵ کیلومتر با زمان برگشت ۴ساعت و ۳۰ دقیقه
ارتفاع پای کار روستا کلوان تقریبی ۲۱۵۰ متر
ارتفاع قله کهار ۴۰۵۰ متر
ارتفاع قله میان کهار ۳۹۱۵ متر
ارتفاع قله میشینه نو ۴۰۱۰ متر
ارتفاع قله ناز ۴۱۰۸ متر
برای هر صعود مهم ترین مسئله تقسیم صحیح انرژی و استراحت مناسب می باشد. تا جایی که این مهم (پس از هر یک ساعت حرکت پنج دقیقه استراحت و ریزه خواری لازم است) جزء قواعد کوهنوردی قرار گرفته. در طول این برنامه هم سرپرست دوراندیش و بااخلاق گروه به این مهم توجه کرده و در زمانهای مناسب به تیم استراحت دادند. که برای جلوگیری از تکرار همه زمانها آورده نشده.
گزارش برنامه :
بر اساس برنامه ساعت ۲۳/۱۰ پنجشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۰ ۲۹ نفر از میدان شریعتی اراک با یک دستگاه میدل باس حرکت کرده و حدود ساعت ۴/۴۰ دقیقه در روستا کلوان واقع در جاده چالوس همگی آماده صعود با هوای عالی شدیم.
مطابق نظر سرپرست برنامه، به خاطر شیب ابتدای مسیر با سرعت کمی به پیش رفتیم. هوای پاکیزه کوهستان و نسیم صبحگاهی، انرژی و طراوت را برای نفرات به همراه داشت. ساعت ۶/۲۵ دقیقه حدود ۱ساعت و ۱۵ دقیقه از حرکتمان گذشته بود که در مسیر کهار به چشمه آبی رسیدیم بعد استراحت کمی با سرقدمی آقای ناصری و عقبداری آقای فراهانی پیمایش ادامه پیدا کرد.
پوشش گیاهی زیبای مسیر در کنار هوای دلپذیر صبحگاهی و بعد از مدتی هوای آفتابی و همراه با نسیمی خنک، توجه همه را به خود جلب میکرد.
شیب ابتدای مسیر مقداری تند بود و بعد از باغ تا زیر جانپناه با شیب ملایم می باشد و قبل و بعد از جانپناه کهار دوباره شیب تند و نفسگیر می شود که باسرقدمی خوب جناب ناصری ساعت ۸/۲۰ به جانپناه کهار رسیده به استراحت و صرف صبحانه مشغول شدیم.
بعد از صرف صبحانه به مدت ۱۵ دقیقه ، از شیب تند بالای جانپناه حرکت کرده و بعد از عبور پاکوب به یال اصلی رسیده و ساعت ۱۱/۴۰ به قله کهار رسیدیم.
وقتی بر فراز قله کهار میایستید و به اطراف مینگرید، با مناظری با شکوه روبرو خواهید بود، از همه زیباتر شاهزاده کج گردن، آزادکوه است که رخ بسیار زیبایی به بیننده نشان میدهد. پس از آن منطقه علمکوه و شاه البرز و در دوردستهای جنوبشرقی، کوهستان توچال در دیدرس شما قرار دارد
بعد از گرفتن چند عکس گروهی و تکی و استراحت و صرف ناهار، با مشورت و صلاحدید سرپرست برنامه تیم به دو قسمت ۱۰ نفره و ۱۹ نفره تقسیم شد. تا یک گروه به سمت قله ناز و گروه ۱۹ نفره به سمت روستای کلوان حرکت کنند. گروه اول سریعا به سمت گردنه و قله میانکهار ادامه مسیر دادند.
برای رسیدن به قله میان کهار باید حدود ۳۰۰ متر کاهش ارتفاع داده سپس به قله میان کهار به ارتفاع ۳۹۱۵ متر برسیم. میان کهار قله ای است که بدلیل قرارگیری بین این دو قله بلند چندان صعود نمیشود و از دامنه جنوبی آن برای گذر از خطالراس کهار به ناز تراورس می شود.
قله بعدی میشینه نو می باشد که نیاز است حدود ۲۰۰ متر کاهش ارتفاع داده و سپس از یال سنگی به قله میشینه نو به ارتفاع ۴۰۱۰ مترصعود کنیم ساعت ۱۴/۳۰ بر روی قله میشنه نو بودیم که بعد از چند عکس یادگاری گروه ادامه مسیر داده و ساعت ۱۵ قله ناز صعود کردیم . بعد از صعود و عکس یادگاری، ساعت ۱۵/۱۵ به سمت روستا و ملحق شدن به همنوردان دیگر فرود را آغاز کردیم.
مسیر بازگشت قله ناز با شیبی ملایمتراز کهار می باشد و تنها زیر پناهگاه دارای شیب تند است که گروه با انحراف مسیر به طرف جاده معدن که شیب کمی داراست ادامه مسیر داد و در طول مسیر فرود گروه برای استراحت دقایقی توقف داشت. مسیر جاده به بالای باغات بالای روستای کلوان می رسید و برای ادامه مسیر با انحراف به چپ (قبل از معدن)از جاده خارج شده و باغات کاملا نمایان می شود که شیب بیشتر می گردد و بعد از رسیدن به جوی آب از خنکی آب و سایه درختان سیب و گردو و گیلاس وآلبالو و .. لذب برده وگروه نفسی تازه کرد.
عبور از میان باغ میوه های سیب، گلابی، آلو و گردو در کنار هوای پاکیزه کوهستان و نسیم عصرگاهی، انرژی و طراوت را برای نفرات به همراه داشت. با یاری اعضای تیم و سرپرست و مربیان ساعت ۱۹/۴۵ به محل پارک میدل باس رسیده و و بعد استراحتی کوتاه به طرف اراک حرکت کردیم.
ساعت ۱/۳۰ دقیقه بامداد شنبه با خوشی و سلامتی کلیه همنوردان برنامه به پایان رسید و دفتر برنامه با خاطرات خوبی که به جای گذاشت به پایان رسید.
در پایان برنامه از همه همنوردان عزیزم که با جدیت و همت صعودی زیبا رو رقم زدند ممنونم و همچنین از طرف همه همنوردان از تلاشهای اقایان علیرضا میرزاخانی، حمیدرضا فراهانی، عباس فرضی، حمیدرضا ناصری، مجید لطیفی و محمد عبدلی در برگزاری این برنامه بسیار عالی سپاسگزاریم.
نویسنده: بیتا سلیمانی
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد 🙂
درود بر خانم سلیمانی بابت نگارش کامل و بی عیب و نقص گزارش