مشخصات برنامه
صعود به قله ویلیجیا
تاریخ اجرا : ۵ شهریور ۱۴۰۰
سرپرست برنامه : منیژه سلمانی
مربی برنامه : –
تعداد افراد شرکت کننده : ۹ نفر
افراد شرکت کننده :
خانم ها: منیژه سلمانی ،شقایق اسدی،عاطفه جمشیدی ،اعظم عیدی، مرجان خانمحمدی
آقایان : امین احمدی ، سهراب نیازی ، سیدجواد امینی ، علیرضا فرقدان
مشخصات کلی برنامه:
- منطقه: استان مرکزی، دلیجان، نراق، ۶ کیلومتری جاده جاسب
- ارتفاع مبدأ صعود: ۲۳۰۰ متر
- مدت صعود: ۴ ساعت
- مدت برگشت: ۳۰/۲ ساعت
سیمای جغرافیایی منطقه:
ارتفاعات و نقاط مهم منطقه: قله ویلیجیا در استان مرکزی در منطقهای کوهستانی در منتهیالیه جنوب شرق استان مرکزی و در شمال نراق از توابع شهرستان دلیجان واقع شده است و پس از قله دومیر (۳۵۰۵ متر) و قله شهباز (۳۴۱۳ متر) با ارتفاع ۳۳۷۷ متر، در رتبه سوم بلندترین قلههای این استان قرار گفته است. این قله در شمال روستای خاوه و جنوب روستای جاسب قرار دارد و میتوان آن را از فاصله ۵۰ کیلومتری شمال شرقی کاشان مشاهده کرد. این قله از سه استان قابلیت دسترسی دارد:
مسیر دسترسی به ویلیجیا:
– مسیرغربی: از جاده قدیم قم به اصفهان، پس از پشت سر گذاشتن سلفچگان به سمت دلیجان ادامه مسیر داده و حدود ۵ کیلومتر مانده به دلیجان در حالی که دریاچه سد پانزده خرداد را در سمت راست خود مشاهده می کنید، دوربرگردان را به سمت روستای جاسب برگردید.
ما مسیر غربی را جهت صعود انتخاب کردیم . مسیر حرکت از اراک به سمت خمین ، محلات، دلیجان،جاسب .
– مسیرشرقی: ازکاشان حرکت می کنی بعداز عبور ازراوندومشهد اردهال مسیر خاوه را درجاده ی کاشان-دلیجان ادامه می دهی.سه چهارکیلومتربالاتراز مشهداردهال سمت راست مسیر روستای خاوه را ادامه می دهی.
– از استان قم، شهر کهک، روستای فردو، منطقه وسف و مرتع پیمال
وضعیت آب در منطقه:
- بهتر است که آب همراه داشته باشید، با این حال در باغ ابتدای مسیر آب آشامیدنی وجود دارد. چشمههایی در طول مسیر و تا ارتفاع تقریبا ۲۹۰۰ متر در دره وجود دارد .
- وضعیت آنتندهی موبایل: در مسیر درون دره آنتندهی وجود ندارد ولی از روی یال منتهی به قله آنتن در دسترس است.
پوشش گیاهی و جانوری منطقه: این منطقه در سال ۱۳۸۱ توسط شورای عالی حفاظت محیط زیست به عنوان پناهگاه حیات وحش تعیین گردید. پناهگاه حیات وحش جاسب با وسعت ۱۷۲۳۴ هکتار است. سیمای طبیعی منطقه جاسب از کوههای خشک صخرهای، درهها، تپهها، کوههای استپی تا دشتی متغیر است. گونههای پسته و بادام کوهی از عناصر اصلی پوشش جنگلی منطقه بشمار میروند .
وجود غار چال نخجیر (اثر طبیعی ملی) از جاذبه های توریستی این منطقه به شمار میرود .منطقه جاسب محل اتصال رشتهکوههای زاگرس شمال غربی به ارتفاعات ایران مرکزی بوده و از تنوع گیاهی و جانوری قابل توجهی برخوردار میباشد. پناهگاه حیات وحش جاسب محل زیست جانورانی نظیر قوچ و میش، گرگ، روباه، خرگوش، گراز، تشی، خارپشت، دوپای کوچک، کبک، تیهو، بلدرچین، قمری، سبزقبا، چکاوک کاکلی، شاه بوف، سارگپه، عقاب دوبرادر، دلیجه و بسیاری جوندگان و خزندگان بوده و مناطق مرتفع و صخرهای شامل ارتفاعات کوه آل، کوه تخت و کوه ولیجیا محل زیست کل و بز و پلنگ میباشد.
پوشش گیاهی منطقه شامل گونههای بالش وش، پشتهای و علفی است. بنه، بادام کوهی، زالزالک، انجیر وحشی، زرشک، گون، هزارخار، چوبک، گل ماهور، ریش بز، زنبق بیابانی، جارو علفی و گل قاصد مهمترین گونههای گیاهی منطقه هستند.
گزارش برنامه:
روز جمعه، ۵شهریورماه ۱۴۰۰، ساعت ۲۰/۵ دقیقه صبح بوسیله دو دستگاه اتومبیل شخصی از میدان سرداران اراک به خمین حرکت کرده و در آنجا به اتفاق یک نفر دیگر به تیم ملحق شد و به سمت دلیجان حرکت کردیم .
ساعت ۳۵/۷ دقیقه اتومبیل را در روستای کرگان پارک نموده و بعد از آماده شدن افراد تیم ساعت ۸ کولههای خود را برداشته و پیمایش خود را آغاز کردیم. یک کیلومتر جلوتر در سمت چپ روستا از کوچه باغهای زیبا عبور کرده و به باغات گردو و بادام که کلبهای بسیار زیبا به همراه حوضچهای بزرگ در آن وجود داشت رسیدم تصمیم گرفتیم استراحت کوتاهی داشته باشیم و صبحانه را در فضای دل انگیز صرف نماییم و در ساعت ۳۰/۸ مسیر پیمایش به سمت قله را آغاز نمودیم . قله نسبت به جاده جاسب در جهت شمال شرق و نسبت به پاکوب مسیر در سمت راست قرار دارد.
با عبور از مزرعه و ادامه دادن مسیر پاکوب در ساعت ۳۰/۹ به چشمه ی قلقلوچه رسیدیم و بعد از استراحت کوتاه و دیدن فضای دل انگیز و بوته های زرشک وحشی مسیر خود پس از پاکوب کنار چشمه را به درون دره دنبال کردیم. در مسیر به سمت شمال شرق محل استراحت گلهها و درخچههای زرشک گذر کرده و ساعت ۱۰:۳۰ به یال منتهی به قله در آخرین چشمه نیز در آنجا قرار داشت رسیدیم. رفته رفته به شیب مسیر افزوده می شد و حرکت تیم را آهسته تر می کرد . در ساعت ۳۰/۱۱ به قسمت دست به سنگ پایین قله رسیدیم و رخ زیبای قله ویلیجیا را دیدیم وساعت ۳۰/۱۲ کلیه اعضای تیم قله را صعود کردند . بعد از گرفتن عکس یادگاری و صرف ناهار در ساعت ۴۵/۱۳ مسیر فرود به سمت ماشین ها را شروع کردیم و در ساعت ۳۰/۱۶ به چشمه آبی رسیدیم و بعد از استراحت کوتاهی به سمت اراک حرکت کردیم و در ساعت ۱۹ به اراک رسیدیم .
جا دارد تشکر ویژه داشته باشم ازحضور افراد شرکت کننده در این برنامه .
عاقبت گر عمری باشد ماندگار
این سخن را می گذارم یادگار
می نویسم روی کوه بیستون
زنده باد یاران خوب روزگار
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد 🙂