مشخصات برنامه
صعود به قله هشتاد
تاریخ اجرا : ۴ تیر ماه ۱۴۰۰
سرپرست : طیبه شیرازی
مربی برنامه : –
تعداد افراد شرکت کننده : –
افراد شرکت کننده :
خانم ها: مریم آذری،شبنم فراهانی،مریم قاهانی
آقایان:-
معرفی منطقه:
قله هشتاد با ارتفاع ۳۹۱۰ متر از قلل منفرد و زیبای فریدونشهر اصفهان بوده و دارای مسیرهای مختلفی برای صعود می باشد.
شرح گزارش :
پس از بررسی های مختلف و مهیا کردن وسایل فنی و طناب و هماهنگی های لازم با نفرات تیم ساعت ۴ بامداد روز جمعه ۴ تیر ماه ۱۴۰۰ ،با ماشین شخصی به سمت فریدونشهر حرکت کردیم. مسیر انتخابی ما جاده اراک ، الیگودرز بسمت داران و فریدونشهر بود . ماه کامل در جاده با زیبایی دلفریبش ما را همراهی میکرد.
ساعت ۷ صبح به فریدونشهر رسیدیم و حرکت را به سمت روستای چغیورت ادامه دادیم. ( اهالی این روستا گرجی هستند).
آخر روستا به دو راهی رسیدیم؛برای صعود مسیر جنوبی باید وارد جاده سمت چپ شد،ولی برای صعود مسیر شرقی باید جاده سمت راست را ادامه داد که به تنگه دوزان و روستای دوزان منتهی میشود .
جاده تا حدی با ماشین شخصی قابل عبور هست و بقیه مسیر را تا جایی که قله دیگوله قابل دید باشد باید پیاده طی کرد،سپس بر روی یال به سمت شرق حرکت نمود.گرده های سنگی مسیر شرقی خودنمایی میکنند . ابتدای گرده سنگی کلاه هلمت بر سر گذاشته و با احتیاط مسیرهای سنگی را رد کردیم.
خورشید در وسط آسمان می تابید ولی خوشبختانه وزش باد خنک مانع از احساس گرمای تابستان می شد.
در بین مسیر و تا زیر تیغه اصلی دو محل مناسب برای کمپ وجود دارد جهت صعودهای زمستانی؛ با حمایت از یکدیگر مسیرهای سنگی را با احتیاط رد کردیم تا به زیر تیغه اصلی رسیدیم. قله دیگوله و تسیخه در دیدرس قرار دارند.
با احتیاط روی تیغه سوار شدیم در مسیر یک حلقه کارگاه وجود دارد از آن عبور کردیم ؛ نیمه های تیغه سنگ چین هایی در مسیر دیده میشد. با عبور از سنگچین ها و دیدن سنگ چین بزرگی زیر قله خوشحال شدیم.نزدیک قله هم شاهد یک تک رول بودیم!
با شور و هیجان از پشت سر گذاشتن این مسیر پرچالش ساعت ۱۳:۳۰ موفق به صعود قله شدیم یکدیگر را در آغوش گرفته و استراحت کردیم. سال ۱۳۹۹ کوهنوردان فریدونشهر زحمت نصب تابلو قله را کشیدند. پس از صرف ناهار روی قله و گرفتن عکس یادگاری با تابلو قله آماده شدیم برای فرود.
فرود از مسیری که صعود کردیم بسیار پرچالش تر و سنگین تر و خطرناکتر است.پس از بررسی سایر مسیرها تصمیمگرفتیم همان مسیر صعود را برگردیم. با احتیاط و با آرامش کامل روی تیغه سوار شدیم ؛ اینجا اولین اشتباه ممکن بود آخرین اشتباه باشد بنابراین بدون هیچ عجله ای حرکت میکردیم.در بین مسیر به نقطه ای برخوردیم که پایین رفتن آن سنگین و خطرناک بود پس از مشورت تصمیم گرفتیم کارگاه گرفته و فرود برویم. خوشبختانه تمام وسایل فنی را همراه داشتیم.کارگاه طبیعی گرفتیم و طناب ریختیم و یکی یکی با احتیاط فرود رفتیم. ادامه مسیر را هم میتوانستیم از روی تیغه ها رفته و یا اینکه از داخل دره برویم، بدلیل امنیت بیشتر در دره ترجیح دادیم راه دره را ادامه دهیم.حرکت بدلیل وجود سنگهای ریز و درشت و شیب تند مسیر بسیار آرام و بااحتیاط صورت میگرفت؛ به نیمه های مسیر رسیدیم و مجدد به قسمت صعب العبوری رسیدیم و برای احتیاط و جلوگیری از هر گونه حادثه ای کارگاه دیگری گرفتیم و فرود آمدیم و در ادامه از دره پر از سنگهای ریز و درشت که حرکت را دشوار میکرد عبور کردیم و سرانجام به ته دره رسیدیم و مسیر جاده روستای دوزان بطرف چغیورت را در پیش گرفتیم تا به ماشین رسیدیم.
تهیه گزارش : طیبه شیرازی
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد 🙂
درود برشما
چه جالب
ما نیز در این روز قله ی حدودا ۳۷۰۰ متری دیگوله که در مرز لرستان و اصفهان می باشد را از مسیر روستای فرسش الیگودرز صعود داشتیم
این قله در کنار قله هشتاد واقع شده است.
یک نکته: ارتقاع روستایی که ذکر کردید در حدود ۲۶۰۰ می باشد نه ۲۱۰۰
ارتفاع گردنه یا همون تنگ دوزان نیز ۳۱۰۰ است.
با تشکر
باسلام
ممنون از دقت شما
در منطقه ی فریدونشهر روستایی با نام دوزان یا ده زین وجود ندارد.
دوزان یا ده زین مربوط به بخش مرکزی الیگودرز می باشد.
روستایی که پای کار قله ی هشتاد قرار دارد تنگ دوزان می باشد
باسلام گزارش قبل از ارسال بررسی و تایید شده است
لطفا هنوز بررسی نمایید این اشتباه میتونه دیگر همنوردان را به خطا بیندازد
درود ممنون بابت تذکرتان، موارد اصلاح شد