مشخصات برنامه

صعود به قله قارون

تاریخ اجرا : ۱۹ فروردین ۱۴۰۱

سرپرست برنامه : مجید لطیفی

مربی برنامه : مجید لطیفی، حمیدرضا فراهانی، رضا بابایی

تعداد افراد شرکت کننده : ۲۵ نفر

افراد شرکت کننده :

خانمها : حمیده غلامی ، هیلدا رضائی ، نگار سلیمی ، ساره کائیدانی ، سهیلا بیگ محمدی ، مریم احمدی ، ماه منیر کیانی ، حدیث ملک حسینی ، ترابی ، الهام زمانی ، نیایش فراهانی

آقایان : علی اکبر غلامی ، ندری ، فائق نژاد ، مراد اسکندری ، عباس رحیمی ، علیرضا میرزاخانی ، رضا بابایی، مجید لطیفی ، مجید مرادی ، مجید احمدی، امین امینی ، امیر بهادر رفیعی ، حامد فخرالشعراء ، حمیدرضا فراهانی

معرفی قله :

شهر دورود در شرق استان لرستان قرار دارد. بدلیل جاذبه های طبیعی فراوان از جمله دریاچه گهر، دره نی گاه، دره اسپر،کوه پریز، کوه قارون، آبشار بیشه، غار وقت ساعت و … ، به پایتخت طبیعت ایران معروف است.

قله قارون در ۱۰ کیلومتری جنوب شهر دورود در استان لرستان قرار دارد. از دورود تا ابتدای مسیر صعود به قله قارون، جاده آسفالت باریکی به سمت جنوب و به موازات رودخانه و راه آهندورود – اندیمشک؛ که از روستاهای سراب بیشه و لنج آباد و آب بید می‎گذرد، قرار دارد. به اواسط جاده که برسیم، قله قارن دیده می‎شود.

بعد از پیمودن حدودا ۲۰ دقیقه و درست در بالای ایستگاه راه آهن قارون در سمت چپ جاده آسفالت دره ای مشاهده می شود که جاده خاکی ناهمواری نیز در ابتدای آن دیده می شود .اینجا ابتدای دره پیامنی و ابتدای مسیر صعود به قله قارون می باشد . جاده آسفالت در ادامه با عبور از روی رودخانه به سمت روستای پیر عبدالله و در نهایت انتهای دره نی گاه امتداد دارد.

در دره سمت چپ کنار جاده، رودخانه تیره رود در امتداد راه آهن قرار دارد که بعد از پیوستن به رودی که از دره نی گاه می آید، رود سزار را ایجاد می‎کند که سرچشمه اصلی رود دز می‎باشد. قارون کوهی منفرد است .پروفایل و نمایه این کوه از دور و به خصوص از داخل شهر دورود پر هیبت و زیبا دیده می‎شود. ارتفاع آن حدود  ۲۵۵۰ متر میباشد . این قله در زاگرس مرکزی قرار دارد . در دامنه این کوه پوشش جنگلی و جود دارد و اغلب درختان از نوع بلوط می باشد. قله به صورت صخره ای و جنس سنگهای آن رسوبی و کنگلومرا می باشد. کوه پریز به ارتفاع ۳۰۷۰ متر در جنوب شرقی قارون قرار دارد .

در مسیراین قله سه چشمه وجود دارد که آخرین چشمه در درون حفره غار مانندی در نزدیکی قله قرار دارد. .

مسیرهای صعود:

۱- روستای آب‎بید در جنوب درود

۲- ایستگاه قطار قارون و دره پیامنی

وضعیت آنتن دهی تلفن همراه در منطقه اغلب ضعیف است لکن در برخی نقاط به ویژه در نزدیکی قله امکان برقراری تماس وجود دارد.

شرح گزارش:

در ساعت ۴:۴۵ صبح روز جمعه ۱۹ فروردین ۱۴۰۱ برنامه صعود به قله قارون توسط تیم بیست و پنج نفره باشگاه کوهنوردی شاهین اراک از محل میدان شریعتی اراک آغاز شد .

اعضاء تیم توسط یک دستگاه مینی بوس و یک دستگاه سواری شخصی از طریق جاده اراک – ازنا به طرف دورود عزیمت نمودند . در ساعت ۶:۳۰ در شهر دورود برای اقامه نماز توقف کوتاهی داشته و سپس از طریق جاده منتهی به روستای پیر عبدالله به طرف قارون ادامه مسیر دادیم . در ساعت ۷:۳۰ با رسیدن به ابتدای دره پیامنی ( بالای ایستگاه راه آهن قارون ) ماشینها را پارک کرده و پس از مهیا شدن و همچنین صرف صبحانه در ساعت ۸:۱۵ گروه صعود خود را آغاز کرد.

در ابتدای دره پیامنی و پس از پایان جاده خاکی ماشین رو مسیر به دو شاخه تقسیم می شود . شاخه سمت چپ از کف دره امتداد یافته و در انتهای دره با گذر از شیب تند و البته شنی به طرف قله امتداد می یابد که حرکت از این مسیر به دلیل بستر سنگلاخی و شیب تند انتهای دره و همچنین درگیر شدن با انبوه درختان توصیه نمی شود . مسیر دوم در شاخه سمت راست دره است که در پاکوب مشخص و با شیب ملایم در سمت راست دره اوج گرفته و پس از رسیدن به انتهای دره ( گردنه) با چرخش نود درجه ای به طرف جنوب و گذر از کنار دو سنگ بزرگ از جنگل خارج شده و با ادامه پاکوب به سمت قله امتداد می یابد.

ما مسیر دوم را برای صعود انتخاب کردیم. با رسیدن به چشمه اول استراحت کوتاهی کرده و مجددا در مسیر پاکوب اصلی صعود را ادامه دادیم . در اینجا بایستی به ابن نکته توجه نمود که از جشمه به بعد پاکوب های فرعی متعددی وجود دارد که ورود به آنها توصیه نمی شود زیرا در داخل انبوه درختان رفته و حرکت را دشوار می نماید لذا از چشمه به بعد با کمی دقت باید وارد پاکوب اصلی که تقریبا در شمال غربی چشمه قرار دارد شد .از گردنه به بعد نیز به محض رسیدن به گرده سنگی از پاکوب موجود در غرب آن ( سمت راست ) مسیر را ادامه داده تا به غار یا حفره ای که چشمه در آن قرار دارد رسیدیم . در اینجا نیز استراحت مختصری نموده و مجددا از طریق پاکوب باریک به طرف قله صعود کردیم . از اینجا تا قله به دلیل بستر شنی مسیر امکان لیز خوردن وجود داشته و نیاز به احتیاط بیشتر دارد . این پاکوب با تغییر جهت های متناوب تا قله ادامه دارد . در نزدیکی قله  در میان صخره حفره ای باز شده که بسان طاق نصرتی طبیعی و زیبا خود نمایی می کند از میان آن گذر کرده و در نهایت به صخره های زیر قله رسیدیم.

در اینجا با حمایت و راهنمایی مربیان و پیشکسوتان ، افراد تیم عبور داده شده و در نهایت در ساعت ۱۲:۳۰ قله قارون صعود گردید. پس از استراحت ، تصویر برداری و تماشای چشم اندازهای اطراف به طرف پایین فرود آمده و در ساعت ۱۵:۳۵ در ابتدای درختان گردنه برای صرف ناهار توقف نموده و در نهایت در ساعت ۱۸:۳۰ به کنار ماشینها و ابتدای دره پیامنی بازگشتیم و در نهایت در ساعت ۲۱:۳۰ با رسیدن به میدان شریعتی اراک برنامه صعود به قله زیبای قارون به پایان رسید و خاطرات شیرین آن بر جا ماند .

 

۰ پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد 🙂

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.