مشخصات برنامه

صعود به قله برف انبار

سرپرست برنامه : آقای مهرداد ناصری

مربیان برنامه : آقایان عباس فرضی ، حمیدرضا فراهانی

تعداد افراد شرکت کننده : ۱۸ نفر

افراد شرکت کننده :

خانم ها : زهره ناصری ،اعظم عیدی ، هیلدا رضائی ، مریم قاهانی ، رجبی ،الهام ابوالمعصومی ،فریبا شاکری ، فراهانی وخورشید ذوالفقاری

آقایان : مهرداد ناصری ، عباس فرضی ، احمد پرویزیان ، علی فائق نژاد ، مجتبی اسماعیلی ، وحید راود گر ، مجید طاهری مقدم ، علی رضا امیدی و حمید رضا فراهانی

معرفی قله :
قله برف انبار با ۳۲۰۰ متر ارتفاع از سطح دریا (دربرخی منابع ارتفاع ۳۲۶۰ و ۳۲۲۰ متر را نیز ذکر کرده اند) مرتفع ترین قله استان قم و یکی از قله های طرح ۳۱ قله فدارسیون کوهنوردی ایران می باشد که در ۶۰ کیلومتری جنوب شهر قم قرار دارد.
ارتفاعات استان قم ادامه رشته کوههای مرکزی ایران است و وجود این ارتفاعات در قمست جنوب و جنوب غربی باعث پیدایش آب و هوای مرطوب و کوهستانی و روستاهای پایکوهی سرسبز شده است. قله برف انبار از شمال به روستای کرمجان، از شمال شرق به روستای فردو و از جنوب به روستاهای واران و زر محدود است.
وجه تسمیه قله برف انبار :
ارتفاعات قم در فصل زمستان برف گیر و معمولاً پوشیده از برف هستند. در کنار قله برف انبار، دره ای به عمق حدود ۶۰۰ متر وجود دارد که در طول فصل زمستان برف های زیادی در آن انباشته می شود و در تمام فصول سرد و بعضاً تا فصل تابستان، دارای برف های یخ زده است. نام “برف انبار” برای مرتفع ترین قله استان قم از این موضوع ناشی شده است.
مسیرهای صعود به قله برف انبار :
برای صعود به قله برف انبار مسیرهای زیر در استانهای همجوار با استان قم وجود دارد :
۱- مسیر اصفهان – کاشان – مشهد اردهال – روستاهای زر و کرگان
۲- استان مرکزی – شهر دلیجان – نراق – روستاهای زر و کرگان
۳- قم – بخش کهک – روستای فردو – منطقه وسف
از بین مسیرهای فوق مسیر سوم (روستای فردو) پر رفت و آمدترین مسیر صعود به قله است .
قلهٔ برف‌انبار در ۶۰ کیلومتری جنوب شهر قم و در باغ‌های جنوبی روستای فردو از توابع بخش کهک واقع شده‌است.این رشته‌کوه از شمال به محدودهٔ روستای فردو، از شرق به محدودهٔ وسف ، از غرب به محدودهٔ رشته‌کوه پلنگ آبی و از جنوب به محدودهٔ شهرستان دلیجان استان مرکزی منتهی می‌شود. این قله با ارتفاع ۳٬۲۲۴ متر بلندترین نقطهٔ طبیعی در سرتاسر استان قم محسوب می‌شود و همین ویژگی باعث شده که این منطقه هر هفته شاهد حضور کوهنوردان استان و کشور به ویژه در سال‌های اخیر باشد. وجود دره‌ای به عمق ۶۰۰ متر در کنار قلهٔ برف‌انبار باعث شده‌است که برف در فصل زمستان به میزان زیادی در آن انباشته گردد، به‌طوری که بعضاً تا فصل تابستان نیز این دره مملو از برف‌های یخ زده‌است، نام «برف‌انبار» نیز از این ویژگی ناشی شده‌است.
در کوهپایهٔ برف‌انبار دو چشمهٔ آب سرد در فاصلهٔ یکصد متری از هم وجود دارند که از دل کوه و سه چال برف‌خیز برف‌انبار جریان می‌یابند و به باغ‌های انبوه فردو منتهی می‌شوند. همچنین این چشمه‌ها از معدود چشمه‌های آبی می‌باشند که در تمام طول سال در استان گرمسیر قم، آب جاری دارند و خشک نمی‌شوند.

محل شب مانی :
در مجاورت قله یک پناهگاه فلزی با ظرفیت تقریبی ۳۰ نفر موجود است که دارای برق خورشیدی و چند گاز پیک نیک می باشد. آب و سرویس بهداشتی موجود نیست.
نزدیک ترین مرکز درمانی :
استان قم، کهک، میدان بزرگ شهرکهک ،اورژانس ۱۱۵
مختصات قله :۵۰.۸۷۹۷۱۶ ،۳۴٫۱۹۷۵۵۰
پوشش گیاهی :
پوشش گیاهی نواحی کوهستانی در قم غنی بوده و درختچه های بادام کوهی، ازگیل و پسته وحشی از شاخص های گیاهی این مناطق است
گوناگونی جانوری :
شغال، گرگ، روباه، خرگوش، کبک و تیهو،عقاب دشتی، دلیجه، شاهین، کرکس و انواع گنجشک را در این مناطق میتوان دید

شرح برنامه :
در ساعت ۶ صبح روز چهار شنبه ۹۹/۱۱/۲۲ در قالب یک تیم ۱۸ نفره از اعضاء باشگاه کوهنوردی شاهین اراک به قصد صعود به قله برف انبار به طرف قم حرکت کردیم . قبل از ورود به شهر قم وارد خیابان فرعی در سمت راست جاده اراک – قم که در ابتدای آن تابلو بیمارستان امام رضا نصب شده است می شویم وپس از عبورازشهر پردیسان قم و با راهنمایی تابلو های راهنما ابتدا به طرف کهک و سپس به طرف روستای فردو می رویم . از بیمارستان امام رضای قم تا روستای فردو حدود ۶۰ کیلومتر فاصله است . در ساعت ۸:۳۰ وارد روستای فردو شده وبعد از رسیدن به یک دو راهی در داخل روستا وارد مسیر سمت چپ شده و به طرف چهار امامزاده رفتیم . در ساعت ۸:۴۵ به این امام زاده که در واقع ابتدای مسیر صعود می باشد رسیدیم . در این مکان سرویس بهداشتی و آب بهداشتی وجود دارد . پس از صرف صبحانه و آماده شدن در ساعات ۹:۲۰ حرکت خود را با سرقدمی پیشکسوت محترم آقای پرویزیان آغاز کردیم. پس از عبور از کوچه باغهای بالا دست امام زاده در کنار چشمه پایین یال صعود استراحت مختصری کرده و سپس از مسیر پاکوب موجود ادامه مسیر داده و در ساعت ۱۲:۴۵ بر روی قله برف انبار ایستادیم . وضعیت هوا آفتابی و مطلوب بود . پس از گرفتن عکس ناهار را در داخل پناهگاه صرف نموده و در ساعت ۱۴:۱۰ از قله فرود آمده و در ساعت ۱۶:۲۰ به امامزاده بازگشتیم ودر نهایت ساعت ۱۹ به اراک رسیدیم .

۰ پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد 🙂

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.