مشخصات برنامه
صعود به قلههای کوبری و یخچال و بازید از آبشار اللو
تاریخ اجرا : ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰
سرپرست برنامه : حسین محمدی
مربی برنامه : حسین محمدی
تعداد افراد شرکت کننده : ۱۰ نفر
افراد شرکت کننده :
خانم ها: –
آقایان: حسین محمدی، توکلی، مقدسی، غلامی، جیریایی، عمادی، صفری، طالبی، قربانی، فراهانی
قله کوبری
رشته کوه الوند فراروی شهر تویسرکان، کوهستان منفردی از شاخههای خاوری زاگرس مرکزی که بلندترین ستیغ آن موسوم به قله کِوبُری در ۹ کیلومتری شمال شهر سرکان از توابع شهرستان تویسرکان واقع شده و با بلندای ۳۵۸۶ متر از سطح دریا، بلندترین قله استان همدان بهشمار میرود.
وجه تسمیه قله کوبری
کِو در زبان محلی به معنای کبک و بُری هم به معنی به تعداد زیاد اطلاق میشود و در اصطلاح محلی به محل زندگی کبکان، کِوبُری گفته میشدهاست.
گونههای گیاهی و جانوری
گونههای جانوری متنوعی در منطقه وجود دارد که شامل جاندارانی نظیر بز، کل، عقاب طلایی، روباه و کبک که در منطقه به وفور یافت میشود. پوشش گیاهی رشته کوه الوند دارای تنوع گیاهی بینظیری میباشد به طوری که در دامنههای جنوبی آن تا ارتفاع ۲۷۰۰ متری درختان گردو وجود دارد. گونههای دیگری نظیر سماق، تا، گیلاس کوهی، گلابی کوهی و انواع بادام کوهی، گون، مفراح (که تنها در کوهستان الوند وجود دارد)، آویشن، پونه کوهی، لالههای رنگارنگ، ثعلب، موسیر و آذربه نیز در دامنه کوههای سرکان وجود دارد.
گزارش برنامه
طبق تقویم بهار باشگاه، پس از همانگیهای انجام شده صبح روز جمعه ساعت ۴:۴۰ صبح با یک دستگاه مینیبوس به سمت شهر توسرکان حرکت کردیم. پس از عبور از شهر توسرکان و عبور از میان انبوه درختان گردو وارد شهر زیبای سرکان شدیم. به علت اینکه اخیرا بلندترین قله استان همدان از قله یخچال به قله کوبری تغییر پیدا کرده است و استقبال بیشتر کوهنوردان از صعود به قله کوبری در داخل شهر تابلوهای راهنمای مسیر برای قله کوبری نصب شده بود. یک جاده خاکی از داخل شهر سرکان تا دامنه کوه در ارتفاع ۲۸۰۰ متری کشیده شده است که نیسان و مینی بوسهای قدیمی بنز امکان بالا رفتن تا این نقطه را دارند. با توجه به اینکه راننده مینی بوس ما از بالا رفتن در جاده خاکی خوداری کرد، ساعت ۷:۴۵ در ارتفاع ۲۲۵۰ متری از مینیبوس پیاده شده و پس از صرف صبحانه و معرفی اعضای گروه در ساعت ۸:۱۵ شروع به صعود کردیم.
پس از یک ساعت ۴۵ دقیقه صعود به پارکینگ رسیدیم که بیشتر تیمها از این نقطه صعود خود را آغاز کرده بودند. هوا بسیار مطبوع و دامنههای کوه بسیار سرسبز و پر آب بود. در میان چمن زارها آب جاری بود که به علت چرای حیوانات در این منطقه آبهای جاری آلوده بود و تنها میتوان از سرچشمه استفاده کرد. در ساعت ۱۱:۴۰ به چشمه سرده در ارتفاع ۳۲۸۰متری رسیدیم و پس از استراحتی مختصر شروع به صعود کردیم.
هر دو قله کوبری و یخچال بر روی یک خط الراس واقع شدهاند و فاصله چندانی نسبت به هم ندارند. ساعت ۱۲:۲۵ به روی خط الراس در ارتفاع ۳۵۲۰ متری رسیدیم و ابتدا به سمت قله کوبری حرکت کردیم. تیمهای زیادی در منطقه حضور داشتند و بر روی هر دو قله نفرات زیادی در حال عکس گرفتن بودند. پس از صعود قله کوبری به سمت قله یخچال حرکت کردیم و ساعت ۱۳:۲۵ بر روی این قله عکس یادگاری گرفتیم و به سمت پایین حرکت کردیم. دو تیم از اراک هم در منطقه حضور داشتند(اعضای باشگاه سیمرغ و یک تیم هم دکتر طالوعی و همراهان ایشان) که با آنها احوالپرسی کردیم.
ناهار را در کنار چشمه سرده صرف کردیم. در محل پارکینگ تابلوی نصب شده بود که مسیر قله را نمایش میداد و در سمت دیگر به آبشار اللو اشاره میکرد. با مشورت با اعضای گروه، تصمیم گرفتیم از این آبشار هم بازدید کنیم. مسیر را عوض کرده و به سمت آبشار حرکت کردیم. خروجی شهر سرکان به سمت قله به دو دره منتهی میشد که آبشار در دره سمت راست قرار داشت و ما صبح از دره سمت چپ قله را صعود کرده بودیم. آبشار در ارتفاع ۲۳۸۰ متری در داخل درهای پوشیده از درخت قرار داشت. تمامی منطقه پر از باغهای گردو و درختچههای سماق بود و چشم انداز بسیار زیبایی داشت.
پس از بازدید آبشار وارد جاده خاکی شده و در میان باغهای گردو به سمت سرکان حرکت کردیم. ساعت ۱۹:۱۵ به مینیبوس رسیدیم و پس از ۲۳ کیلومتر کوهپیمایی برنامه به پایان رسید.
– تقریبا در تمامی منطقه، بجز داخل درهها آنتن دهی موبایل وجود داشت.
– هزینه برنامه: اعضای گروه ۱۲۰ و اعضای میهمان ۱۵۰ هزار تومان.
تهیه گزارش: حسین محمدی
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد 🙂